Mozaic

Obiecte care i-au aparținut lui Ceaușescu și fotografii semnate de Brâncuși, scoase la licitație

Piese din colecția „O călătorie în jurul lumii”, compusă din 17 insecte diverse și un liliac, în cutie, provine din colecția Jean-Philippe Guilbert

Mai multe obiecte care i-au aparținut lui Nicolae Ceaușescu și fotografii cu semnătura lui Constantin Brâncuși vor fi scoase la vânzare la licitația organizată, pe 15 iulie, de casa Artmark.

Potrivit Artmark, în cadrul sesiunii va fi scoasă la vânzare, în premieră, o cruce din onix și os primită de Nicolae Ceaușescu, în 1975, de la Patriarhul Makarios al III-lea, primul președinte al Ciprului, cu ocazia participării la Conferința pentru securitate și cooperare în Europa de la Helsinki. Crucea, însoțită de certificat RAPPS, va fi pusă în vânzare la prețul de pornire de 300 de euro. De asemenea, vor fi puse în vânzare două băști ale lui Nicolae Ceaușescu și un covor de lână, lucrat manual, cu funcție omagială, cu portretul soților Ceaușescu, ce provine de la Palatul Primăverii. Cele două băști vor fi puse în vânzare la prețul de 300 de euro fiecare, iar covorul la 800 de euro.

În aceeași licitație sunt scoase la vânzare trei fotografii realizate în prima jumătate a secolului trecut, de Aziz Eloui Bey și Lee Miller, care i-au fotografiat, între alții, pe Chaplin, Dali și Man Ray. Fotografiile poartă desenele făcute și semnate de Constantin Brâncuși, circa 1937-1938. Cele trei fotografii pot fi licitate, fiecare pornind de la prețul de 1.000 euro.

Un alt lot important al licitației este masca tradițională triburilor Baule, ce a aparținut Papei Paul al VI-lea, cu prețul de pornire de 1.500 euro.

Loturile licitației „O călătorie în jurul lumii – licitația de artă exotică” pot fi vizionate zilnic, în regim gratuit, la Palatul Cesianu-Racoviță.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.