Social

Case inundate și oameni refugiați în podurile imobilelor, în Apuseni

Zeci de case au fost inundate, o mașină a fost luată de viitură și 13 oameni, inclusiv copii, au rămas izolați în podurile locuințelor, în urma inundațiilor produse joi în mai multe localități din Munții Apuseni.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba a informat că în Ocoliș au fost inundate aproximativ 30 de case și un bar, iar 11 adulți și doi copii au rămas izolați în podurile construcțiilor. În aceeași localitate, DJ 750G este avariat și colmatat.

În localitatea Runc, o alunecare de teren a afectat o casă, iar în Vidolm un autoturism a fost luat de viitură și o casă a fost inundată. O altă casă a fost inundată în Poșaga unde, de asemenea, DJ 750F a fost avariat și colmatat.

„Nu sunt raportate victime până la această oră”, au precizat, joi seara, reprezentanții ISU Alba.

Două comune din Munții Apuseni, Ocoliș și Poșaga, s-au aflat joi sub cod roșu meteo, fiind semnalate precipitații abundente și grindină. Ulterior, codul roșu a fost extins și pentru alte zone din Apuseni, fiind transmis mesaj Ro-Alert locuitorilor.

Zonele vizate sunt Zlatna, Câmpeni, Abrud, Bistra, Baia de Arieș, Roșia Montană, Lupșa, Vidra, Albac, Sohodol, Horea, Avram Iancu, Scărișoara, Almașu Mare, Gârda de Sus, Bucium, Arieșeni, Sălciua, Vadu Moților, Poșaga, Ciuruleasa, Mogoș, Poiana Vadului și Ocoliș.

La nivelul ISU Alba, tot personalul din tură liberă a fost alertat pentru suplimentarea forțelor. Au fost mobilizate și SVSU-urile din zonele afectate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.