Social

Perchezițiile din Sebeș: 25 de tone de deșeuri auto identificate și amenzi de peste 12.000 de lei

Zeci de tone de deșeuri provenite din dezmembrarea de autovehicule au fost indisponibilizate și au fost date amenzi de peste 12.000 de lei în urma perchezițiilor efectuate de polițiștii din Alba la persoane din Sebeș bănuite de nerespectarea normelor legale privind deșeurile și protecția mediului.

„În urma perchezițiilor și controalelor efectuate ieri, 14 iulie, la persoane bănuite că nu ar fi respectat normele legale privind protecția mediului și regimul deșeurilor, au fost constatate 17 infracțiuni, indisponibilizate 25 de tone de deșeuri provenite din dezmembrarea de autovehicule și au fost aplicate amenzi de peste 12.000 de lei”, se menționează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Alba.

Mai exact, potrivit sursei citate, au fost constatate 8 infracțiuni la Legea 211 din 2011 privind regimul deșeurilor, 8 la OUG 195 din 2005 privind protecția mediului și una de delapidare, cu un prejudiciu de peste 180.000 de lei.

„Au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.145 de lei. Au fost indisponibilizate 24 de tone și 1.375 de litri de deșeuri constând în acumulatori, uleiuri uzate, antigel, lichid de frână și diverse componente auto”, precizează IPJ Alba.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, au efectuat miercuri percheziții, în municipiul Sebeș, la persoane bănuite că nu ar fi respectat normele legale privind protecția mediului și regimul deșeurilor și controale la agenți economici specializați în colectarea deșeurilor feroase și neferoase.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au fost sprijiniți de polițiștii de investigații criminale, investigare a criminalității economice, ordine publică, rutieră, criminalistic, protecția animalelor, acțiuni speciale și de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Sebeș.

La activități au participat și jandarmi, reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Alba, Registrului Auto Român, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență și ai Poliției Locale Sebeș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.