Sănătate

CoViD-19 devine o „pandemie a nevaccinaților”

Varianta Delta mai contagioasă a coronavirusului este acum dominantă în lume și în SUA ea antrenează o creștere a numărului deceselor asociate CoViD-19, survenite aproape în totalitate în rândul persoanelor nevaccinate, au declarat vineri responsabili sanitari americani citați de Reuters.

Numărul noilor cazuri de CoViD-19 a crescut în SUA cu circa 70% în ultima săptămână, iar decesele cu circa 26%, focare de CoViD-19 apărând în special în zone ale țări cu rate reduse de vaccinare, a precizat la un briefing de presă Rochelle Walensky, directoarea Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC).

„Aceasta devine o pandemie a nevaccinaților”, a remarcat ea, adăugând că 97% dintre persoanele spitalizate în SUA cu CoViD-19 sunt nevaccinate.

Aproximativ 1 din 5 noi cazuri de CoViD-19 confirmate în SUA sunt în statul Florida. La nivel național, media zilnică din ultima săptămână depășește 26.000 de noi cazuri.

Varianta Delta, care este semnificativ mai contagioasă faţă de tulpina originală, a fost detectată în peste 100 de țări și este acum dominantă la nivel global, a spus la rândul său renumitul expert american în boli infecțioase Anthony Fauci, care a atenționat că „ne confruntăm cu o variantă formidabilă”.

Prin urmare, șefa CDC i-a îndemnat pe americanii ce încă nu s-au vaccinat să o facă, subliniind că vaccinurile Pfizer și Moderna s-au dovedit în mod special a fi eficace contra variantei Delta.

Coordonatorul președinției SUA pentru gestionarea crizei CoViD-19, Jeff Zients, a menționat la același briefing de presă că Statele Unite dispun de suficiente doze de vaccin pentru administrarea unei a treia doze, dar încă se fac analize pentru a determina dacă este nevoie de această doză de consolidare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.