Social

Cum arată „frontul de luptă” împotriva inundațiilor gestionat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Fenomenele hidrometeorologice care s-au manifestat vineri au afectat 15 localități din cinci județe – Alba, Cluj, Hunedoara, Maramureș și Suceava, a informat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

În zonele menționate au fost afectate de viituri 118 de case, 10 curți și doi operatori economici, iar un autovehicul a fost luat de viitură. De asemenea, s-a intervenit pentru degajarea a 6 copaci căzuți pe carosabil.

Traficul rutier este blocat pe un drum național – DN 74 și pe un drum județean – DJ 750, din județul Alba, din cauza copacilor rupți și a aluviunilor.

În județul Alba, la Roșia Montană se intervine pentru evacuarea apei din trei case inundate. În localitatea Curături s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o casă inundată, iar la la Valea Săliștii se intervine pentru evacuarea apei din patru case inundate.

La Șugag s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o casă, o curte și un beci, la Abrud se intervine pentru evacuarea apei din 7 case și de pe o stradă inundată.

La Câmpeni se intervine pentru evacuarea apei din 8 case, două obiective economice și de pe o stradă colmatată. În satul Horea s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o casă inundată, iar în localitatea Gura Sohodol se intervine pentru evacuarea apei din 4 case și 4 curți, iar o persoană s-a autosalvat după ce autoturismul în care se afla a fost luat de viitură.

La Gura Roșiei se intervine pentru evacuarea apei din 71 de case, iar 57 de persoane sunt evacuate în spații puse la dispoziție de autorități. În Cărpiniș se intervine pentru evacuarea apei din 11 case inundate, în timp ce la Dăroaia se intervine pentru evacuarea apei din 5 case inundate, iar 40 de persoane au fost evacuate preventiv la rude din locuințele inundate.

Tot în Alba, DN 74, între localitățile Câmpeni și Cărpiniș, este blocat de aluviuni, se intervine pentru deblocare iar DJ 750A, între localitățile Sohodol și Gura Sohodol, este afectat de viitură pe circa 150 de metri liniari, circulația rutieră fiind blocată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.