Social

Drumul de acces în Ocoliș a fost distrus de viitură. Gravidă cu contracții, salvată de pompieri

Foto: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba

Pompieri militari intervin joi seara în localitatea Ocoliș, grav afectată de o viitură, pentru evacuarea unei femei gravide care are contracții, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba.

Potrivit sursei citate, transportul acesteia se face pedestru, cu ajutorul tărgilor, până la drumul național, având în vedere faptul că drumul județean care face legătura cu comuna Ocoliș a fost distrus de viitură.

Zeci de case au fost inundate, o mașină a fost luată de ape și 13 oameni, inclusiv copii, au rămas izolați în podurile locuințelor în urma inundațiilor produse joi în mai multe localități din Munții Apuseni.

Cea mai gravă situația s-a înregistrat în Ocoliș, unde au fost inundate aproximativ 30 de case și un local, iar 11 adulți și doi copii au rămas izolați în podurile construcțiilor. Tot în Ocoliș, DJ 750G a fost avariat și colmatat.

Mai multe orașe și comune din Alba s-au aflat joi seara sub avertizare de cod roșu, fiind semnalate precipitații abundente și grindină.

La nivelul ISU Alba, tot personalul din tură liberă a fost alertat pentru suplimentarea forțelor și mobilizat în zona afectată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.