Social

Festivalul de Folclor de la Câmpeni a fost suspendat din cauza inundațiilor

Festivalul Național de Folclor „Sus, sus, sus, la moți, la munte” de la Câmpeni a fost suspendat după ce terenul pe care se desfășura manifestarea a fost inundat în urma ploilor torențiale înregistrate vineri seara.

Aflat sub avertizare meteorologică cu Cod Roșu, orașul Câmpeni, ca de altfel întreaga zonă de nord-vest a județului Alba, a fost afectat vineri de inundații. Apa a pătruns și pe terenul din apropierea stadionului din oraș, unde avea loc un festival de folclor. Organizatorii au fost nevoiți să întrerupă manifestarea, apa depășind un metru.

Multe dintre mașini au rămas blocate, fiind afectată mare parte din logistica necesară organizării festivalului.

Evenimentul se desfășura în zona terenului de fotbal din oraș, pentru a permite respectarea normelor de protecție sanitară în vigoare.

Tineri interpreți din opt județe – Botoșani, Mureș, Alba, Sălaj, Timiș, Cluj, Maramureș și Dolj – participau la festival.

Manifestările au debutat, joi, prin evenimente cultural educative dedicate copiilor și un spectacol folcloric. Vineri au avut loc și un Târg al meșterilor tradiționali, o expoziție stradală de artă fotografică și un recital extraordinar cu muzică de fanfară.

Printre cei care urmau să urce pe scenă în recital vineri seara se află artiști ai Ansamblului Folcloric al județului Alba, Mirela Mănescu, Gheorghița Nicolae, Nicolae Furdui Iancu și Tudor Furdui Iancu.

Organizatorii ediției a XXXIV-a a Festivalului Național de Folclor „Sus, sus, sus, la moți, la munte” sunt Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena”, Primăria și Consiliul Local Câmpeni, Casa de Cultură „Avram Iancu” din Câmpeni.

One Comment

  1. Pingback: Imagini apocaliptice pe râul Arieș. Mașini „luate pe sus” de apă, locuitorii evacuați | Video – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.