Social

Inundații fără precedent. Zeci de pompieri militari intervin în Ocoliș

Zeci de pompieri militari sunt mobilizați și vineri în Ocoliș pentru limitarea și înlăturarea efectelor produse de inundațiile „fără precedent” înregistrate joi seara în comuna din Apuseni.

„Inundații fără precedent în comuna Ocoliș. În urma efectelor produse de căderile masive de precipitații în decursul zilei de ieri, în comuna Ocoliș, 16 persoane au fost evacuate și 4 persoane salvate, 3 case distruse de viitură și 15 case grav avariate. Drumul județean DJ 750G care face legătura între comuna Ocoliș și DN 75 este colmatat/distrus pe mai multe porțiuni”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba.

Potrivit sursei citate, 7 ofițeri și 60 de subofițeri au fost mobilizați de urgență joi seara pentru a interveni în comuna Ocoliș, cu 10 motopompe transportabile, 4 motopompe remorcabile și 10 mijloace auto.

„Pe timpul nopții, în zona afectată au acționat pentru limitarea/înlăturarea efectelor 3 ofițeri și 20 de subofițeri cu mijloace tehnice. Efectivele ISU Alba au fost suplimentate în această dimineață cu 4 ofițeri, 30 de subofițeri cu 8 motopompe și 4 mijloace auto care intervin și în acest moment în comuna Ocoliș”, au precizat cei de la ISU Alba.

La fața locului acționează și efective ale Jandarmeriei, Salvamont, Electrica, precum și autoritățile locale din comunele limitrofe.

„Din fericire, nu au fost victime omenești, iar toate persoanele rămase fără adăpost au fost cazate prin grija autorităților locale sau la rude”, a arătat ISU Alba.

Mai multe orașe și comune din Alba s-au aflat joi seara sub avertizare meteo de cod roșu, fiind semnalate precipitații abundente și grindină. Cea mai gravă situație s-a înregistrat în Ocoliș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.