Social

Locuitorii din mai multe localități din Alba, avertizați prin mesaj Ro-Alert

Un mesaj Ro-Alert a fost transmis vineri după-amiaza locuitorilor din orașul Cugir și cinci comune din județul Alba, zone pentru care a fost emisă o avertizare meteorologică cu cod roșu, fiind așteptate averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, zonele vizate de codul roșu sunt: Cugir, Săsciori, Șugag, Pianu, Gârbova și Câlnic. „A fost transmis mesaj Ro-Alert locuitorilor din zona afectată”, au precizat reprezentanții ISU Alba.

Fenomenele vizate sunt averse torențiale care vor depăși 40-50 de litri pe metru pătrat, frecvente descărcări electrice, grindină,vijelii.

În urma precipitațiilor abundente înregistrate joi și vineri, la nivelul județului Alba au fost înregistrate pagube în mai multe localități.

În Ocoliș au fost avariate 20 de case, au fost inundate aproximativ 30 de gospodării și un operator economic (bar), fiind salvate 4 persoane, dintre care o femeie însărcinată.

În Runc, o alunecare de teren a afectat o casă, iar în Vidolm, un autoturism a fost luat de apă și o casă inundată.

În orașul Zlatna, mai mulți copaci au căzut pe DN 74, iar la Almașu Mare, arbori au ajuns pe carosabilul de pe DJ 705.

În orașul Abrud, au fost, de asemenea, două case inundate. În orașul Câmpeni, trei drumuri au fost blocate de arbori doborâți de vânt și o curte inundată.

În Bistra, o stradă a fost blocată de un arbore doborât de vânt și două curți inundate. Alte două curți au fost inundate în Roșia Montană.

În urma acestor evenimente nu s-au înregistrat victime.

Pentru înlăturarea efectelor vremii nefavorabile, pompieri din cadrul ISU Alba intervin cu motopompe pentru evacuarea apei din zonele inundate. Pentru gestionarea situației, în teren acționează și personal din cadrul IPJ Alba, IJJ Alba, SGA Alba, Salvamont, Crucea Roșie, echipaje ale societății de distribuție a energiei electrice, precum și reprezentanți ai autorităților locale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.