Educație

Cum se transformă nota 1 în 8. „Aventuri” la Bacalaureatul din 2021

Nota la Matematică modificată de la 1,10 la 8,10 în aplicația informatică fusese inițial trecută greșit, a explicat președintele Comisiei Naționale de Bacalaureat, Sorin Ion, potrivit unor precizări al Ministerului Educației transmise Agerpres.

„Comisia Națională de Bacalaureat a fost sesizată în scris de Comisia din centrul regional de contestații Giurgiu cu privire la faptul că în urma desecretizării lucrării unui candidat de la Colegiul Național Bilingv ‘George Coșbuc’ din București, la disciplina Matematică, s-a constatat că pe lucrare era înscrisă nota 8,10, în timp ce în aplicația informatică apărea 1,10. Comisia de Bacalaureat din centrul zonal de evaluare Buzău, unde a fost evaluată inițial lucrarea, a solicitat Comisiei Naționale aprobarea de corectare în aplicația informatică a notei înscrise greșit – 1,10, cu nota înscrisă pe lucrare – 8,10”, a spus Sorin Ion.

El a menționat că, prin intermediul comisiei din centrul de examen, eleva a fost informată de eroarea produsă și i s-au furnizat toate informațiile pentru a decide, în contextul creat, dacă își menține contestația.

„Toate demersurile efectuate au avut permanent în vedere asigurarea corectitudinii și preocuparea de a nu leza în niciun mod interesul elevului. Lucrarea a fost reevaluată, pe lucrare existând notele acordate de profesorii evaluatori și semnăturile acestora. Candidata poate solicita vizualizarea lucrării, convingându-se că lucrarea a fost supusă procesului de reevaluare. Nota de la contestație nu s-a mai luat în considerare ca urmare a retragerii contestației. Pentru a diminua prejudiciul emoțional produs candidatei și pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză era firesc să i se transmită toate informațiile legate de lucrarea sa”, a precizat Sorin Ion.

Potrivit acestuia, lucrările pentru care se depun contestații sunt selectate în centrul zonal de evaluare pentru a fi transmise către centrul regional de soluționare a contestațiilor, fiind resecretizate – atât notele, cât și numele candidatului și ale evaluatorilor.

„După reevaluarea lucrărilor contestate, evaluatorii trec notele pe lucrare, iar președintele calculează media pe lucrare. Lucrările se desecretizează și se compară media inițială cu media obținută prin reevaluare, respectând procedurile specifice. La acel moment se pot identifica eventualele erori de introducere în aplicația informatică a notelor înscrise pe lucrări în urma evaluării inițiale”, a menționat Sorin Ion.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.