Social

Personalul ISU aflat în zile libere, mobilizat de un nou Cod roșu de ploi

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba aflat în ture libere a fost alertat și este pregătit să se deplaseze spre zonele din Apuseni vizate luni după-amiază de un Cod roșu de ploi și vijelii, locuitorii fiind atenționați prin mesaj Ro-Alert, a informat purtătorul de cuvânt al ISU, Radu Botezan.

Potrivit acestuia, pompierii militari care se află în zona Sohodol, pentru intervențiile de înlăturare a efectelor negative ale inundațiilor de săptămâna trecută, au fost redirecționați spre localitățile posibil a fi afectate.

„La fața locului sunt pregătiți să acționeze pompieri, jandarmi, polițiști, militari, precum și autoritățile locale”, a menționat purtătorul de cuvânt al ISU Alba.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o nouă avertizare nowcasting Cod roșu de ploi și vijelii, ce vizează localități din județul Alba. Astfel, până la ora 16,00, îndeosebi în localitățile Câmpeni, Bistra, Roșia Montană și Lupșa, vor fi averse torențiale ce vor acumula peste 40 – 50 l/mp, frecvente descărcări electrice, vijelie și grindină.

De menționat că circulația rutieră pe DN75 este blocată luni pe raza localității Bistra, din Munții Apuseni, după ce nivelul apei de pe carosabil a depășit o jumătate de metru.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.