Sănătate

Studiu: Vaccinarea cu schema completă este eficientă și în rândul grupelor de risc

Serviciul de Sănătate Publică din Marea Britanie a efectuat un studiu care a vizat monitorizarea pacienților din 700 de cabinete de medicină de familie de pe teritoriul acestui stat, iar rezultatele acestei cercetări arată că vaccinarea cu schema completă este eficientă și în rândul grupelor de risc, a informat, luni, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva CoViD-19.

Eficiența împotriva CoViD-19 în cadrul grupelor de risc este între 30 – 60% după doza 1, indiferent de tipul de vaccin, excepție fiind grupa persoanelor cu imunitate scăzută (imunocompromiși), unde procentul de eficiență este de 4%.

Pentru vaccinurile de la companiile Pfizer și AstraZeneca, eficiența crește considerabil după administrarea celei de a doua doze, iar în cazul grupului de imunocompromiși, eficiența crește la 74%, a precizat CNCAV.

În Marea Britanie, vârstnicii sunt vaccinați în proporție de peste 85-90%.

Conform datelor oficiale, în ultima perioadă, în Marea Britanie se înregistrează un număr crescut de cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2.

În perioada aprilie – mai, media cazurilor a fost de 2.400 cazuri noi/zi, în luna iunie au fost înregistrate însă 10.468 cazuri/zi, iar în ultima săptămână înregistrată în iulie, media cazurilor a ajuns la 45.159 cazuri noi/ zi.

Deși numărul cazurilor noi raportate zilnic a crescut, comparativ cu cele înregistrate în perioada aprilie-mai, magnitudinea este la 2/3 din valul anterior, iar decesele înregistrate sunt de doar 1/30 din valul anterior.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.