Social

Un copil de 13 ani a încercat să-și salveze bunicii din foc. Are răni superficiale și este încurajat de toată lumea

Fotografie de arhivă

Un copil de 13 ani, din Livezi (Harghita), a suferit arsuri după ce a încercat să își salveze bunicii din incendiul care le cuprinsese locuința. Incendiul s-a datorat exploziei unei butelii, au precizat, pentru Agerpres, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, unde se află internat.

„Are arsuri de gradul I și II prin contact cu flacăra, pe 10% suprafață corporală. Este internat pe secția de Chirurgie, este îngrijit de un medic specialist de Chirurgie pediatrică. Este în stare generală bună, rănile sunt superficiale, este în stare bună”, a arătat referentul de presă al spitalului, Kiss Edit.

Numeroase mesaje de încurajare i-au fost transmise băiatului, în ultimele ore, prin intermediul Facebook, în urma unei inițiative a prefectului județului Harghita, Szabó Zsolt, care l-a numit „erou” pe Adrian, băiatul de 13 ani care a sărit în foc, în încercarea de a-și salva bunicii, cu care locuia.

Prefectul i-a rugat pe toți cei care doresc să îi trimită gânduri de încurajare și a promis că va tipări mesajele și i le va înmâna copilului.

De luni seara, aproximativ 180 de persoane din întreaga țară i-au trimis mesaje lui Adrian, printre ei numărându-se și europarlamentarul Dacian Cioloș.

„Dragă Adrian, ai făcut tot ce a fost omenește posibil. Dumnezeu a vrut să-i ia pe bunicii tăi la El azi. Tu ai multe de făcut în viață, pentru tine, pentru cei dragi, dar și pentru memoria dragilor tăi bunici. E important să te faci bine și să-ți trăiești viața cu rost, așa cum cu siguranță bunicii tăi și-o doreau și ei pentru tine. Mulți oameni buni sunt alături de tine. Însănătoșire grabnică. Cu drag, Dacian”, este mesajul transmis de europarlamentarul PLUS.

Adrian și-a pierdut, luni, bunicii cu care locuia în satul Livezi, după ce un incendiu le-a cuprins casa, în urma exploziei unei butelii. El a încercat să îi salveze și s-a ales cu arsuri, fiind transportat la spital.

Primarul comunei Mihăileni, Izsák-Székely Lóránt, a precizat, pentru Agerpres, că instituția pe care o conduce va aloca, în cursul zilei de miercuri, un ajutor de urgență în acest caz.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.