Social

Colectă în bani demarată la nivelul protopopiatelor ortodoxe în sprijinul sinistraților din Apuseni

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a inițiat, la nivelul protopopiatelor din județul Alba, o campanie de ajutorare a persoanelor afectate de inundațiile produse recent în mai multe localități din Munții Apuseni, potrivit unui comunicat postat miercuri pe site-ul Arhiepiscopiei.

Astfel, în urma unei vizite pastorale efectuate luni și marți de Arhiepiscopul Irineu în zona Munților Apuseni, prilej cu care acesta a trecut și prin localitățile afectate de inundații și a constatat pagubele ce au fost produse de furia apelor, la nivelul celor cinci protopopiate din județul Alba a fost inițiată o colectă în bani pentru ajutorarea a peste 300 de persoane din Ocoliș, Gura Sohodol, Roșia Montană, Cărpiniș etc.

„Credincioșii din Arhiepiscopia Alba Iuliei care doresc să sprijine financiar familiile afectate de inundații se pot adresa preotului parohiei de care aparțin. De asemenea, pot și făcute donații în contul Protopopiatului Ortodox Român Câmpeni (adresa: str. Horea, nr. 21, Câmpeni, jud. Alba, cont: RO12 RNCB 0008 0211 8319 0001, CUI: 4331180, contact: 0743 134 758)”, se menționează în comunicat.

În același timp, potrivit sursei citate, Arhiepiscopia și Asociația Filantropia Ortodoxă Târgu-Mureș, prin voluntarii Centrului eparhial și prin membrii Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români – filiala Alba Iulia, vor distribui produse alimentare persoanelor afectate de inundații.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.