Educație

Inundațiile au făcut mari pagube în două școli și o grădiniță din Roșia Montană

Școlile din două sate ale comunei Roșia Montană – Cărpiniș și Gura Roșiei, precum și grădinița din Gura Roșiei, renovate doar în urmă cu câteva luni, au fost grav afectate de inundații, fiind deschis un cont bancar pentru cei care vor să facă donații, astfel încât copiii să poată reveni în sălile de clasă în toamnă.

„Comuna noastră a fost puternic afectată de inundații, viituri, alunecări de teren. Școlile din structurile arondate școlii noastre, Școala Gimnazială ‘Cloșca’ Cărpiniș, Școala Primară Gura Roșiei, GPN Gura Roșiei, au suferit mari pagube materiale. Apa a fost până la geamuri, în curte și în interior, acum a rămas doar mâlul. Mobilierul școlar este distrus, manualele școlare, parchetul, pereții, dulapurile, etajerele, calculatoarele. Avem mare nevoie de ajutor să refacem ceea ce am avut, să putem intra la toamnă în sălile de clasă cu elevii”, au transmis, pe Facebook, reprezentanții Școlii Gimnaziale „Simion Balint” Roșia Montană.

În acest sens, a fost deschis un cont bancar pentru donații la Banca Transilvania pentru Școala Gimnazială „Simion Balint” Roșia Montană.

Cele două școli și grădinița au suferit pagube materiale ca urmare a inundațiilor produse în comuna Roșia Montană. Mâlul a pătruns în sălile de clasă, renovate doar în urmă cu trei luni.

Roșia Montană se numără printre cele mai afectate zone din Alba de inundațiile înregistrate în județ începând de joi seara.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.