Administrație

Ministrul Dezvoltării promite alte alocări de fonduri pentru zonele afectate de calamități

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a precizat miercuri că vor urma alte alocări din fonduri guvernamentale pentru zonele afectate de inundații, în afara celor aprobate miercuri în ședința de guvern pentru 17 județe.

„Urmează, mai mult ca sigur, și alte alocări, având în vedere calamitățile naturale produse în ultima perioadă. În momentul în care acest proiect de HG a fost întocmit, acestea au fost cele 17 județe și 243 de UAT-uri afectate care aveau documentația în regulă, deplină, transmisă Ministerului Dezvoltării. În momentul în care avem noi solicitări de la instituțiile prefectului, vom prezenta, desigur, situația în ședința de guvern”, a declarat Cseke Attila într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Ministrul a vorbit despre alocările de fonduri decise miercuri de Executiv, precizând că suma de 148,7 milioane de lei a rezultat în baza solicitărilor venite din județe până în data de 15 iulie.

„Este vorba despre alocări pentru 17 județe, 243 de UAT-uri, și un număr de 1.085 de obiective afectate de calamități naturale, care cu acest ajutor guvernamental vor putea fi refăcute, reabilitate, readuse la situația inițială. Este vorba despre 27 de decolmatări de pârâuri și râuri, 191 de drumuri comunale afectate, 69 de drumuri județene, 487 de drumuri forestiere sătești, ulițe și diguri, 87 de maluri surpate, 38 de obiective economico-sociale afectate, 186 de poduri și podețe afectate. Este vorba despre calamități naturale care s-au produs pentru care Ministerul Dezvoltării, conform procedurilor legale, a primit solicitările de la instituțiile prefectului din județele țării, rapoarte care se întocmesc la nivelul instituției prefectului, împreună cu cei de la ISU și ISC. Aceste rapoarte se transformă în proiecte de hotărâre de guvern pentru județul respectiv, pentru UAT-urile din județul respectiv și se trimit Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, care face o analiză a lor, o statistică a lor și vine în ședință de guvern și propune acest proiect de hotărâre de guvern”, a explicat Cseke Attila.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.