Administrație

Viceprimarul Barna spune că PNRR va fi aprobat în septembrie și primii bani vor veni la începutul anului viitor

Vicepremierul Dan Barna a declarat marți că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) va fi aprobat de Comisia Europeană în septembrie, iar la începutul anului viitor vor veni primii bani în țară.

„Lucrurile sunt exact așa cum e normal să fie. Acum o săptămână, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, colegul meu Cristian Ghinea, a fost la Bruxelles, s-au clarificat marea parte a detaliilor și pe partea de reformă și pe partea de investiții. În septembrie vom avea aprobat programul și cred că de la începutul anului vor veni primele zeci de milioane în țară pe proiectele aflate în desfășurare”, a afirmat Barna la TVR 1.

Referitor la rectificarea bugetară, vicepremierul a menționat că trei domenii – transporturi, sănătate și dezvoltare – vor primi bani mai mulți.

„În momentul de față, după mulți ani de zile, România are un buget de investiții mare, care este și executat (…). La această rectificare, cu siguranță pe zona de infrastructură va fi o rectificare pozitivă, adică vor mai fi niște fonduri alocate pentru transporturi. Domeniile anunțate de altfel și de către premier pentru care va exista rectificare cu siguranță sunt: domeniul transporturi, domeniul sănătate și domeniul dezvoltare. Sunt 3 ministere la care premierul a anunțat că vor fi alocate fonduri suplimentare la rectificare, tocmai ca dovadă explicită a faptului că investițiile se și întâmplă în România și că acest guvern chiar le face. (…) Miza este ca această coaliție și această rectificare să asigure o stabilitate bugetară pentru perioada următoare”, a adăugat Dan Barna.

Potrivit acestuia, rectificarea va fi adoptată în Guvern în săptămâna 16-20 august.

„Săptămâna asta au fost deja discuții ale ministerelor cu Ministerul Finanțelor, săptămâna următoare vom vedea o fotografie de ansamblu, cum ar putea să arate și care va fi suma totală a rectificării și în a doua parte a lunii august, undeva în 16-20 august, va fi adoptată în Guvern”, a mai precizat Barna.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.