Mozaic

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” a primit o donație de carte din partea Ambasadei SUA

„Raftul American (American Shelf)” de la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba s-a îmbogățit cu încă 27 de titluri de carte donate instituției de către Ambasada SUA la București, potrivit unui comunicat transmis, vineri, Agerpres.

“Una dintre colecțiile importante de carte pe care le are în patrimoniu Biblioteca Județeană ‘Lucian Blaga’ Alba este fondul donat de către Ambasada SUA la București, în luna aprilie a anului 2018. Această donație denumită ‘Raftul American (American Shelf)’ urmărește să ofere accesul cititorilor din județul Alba la cultura și valorile americane și, de asemenea, să creeze premisa dezvoltării unui parteneriat pe termen lung între cele două instituții”, se menționează în comunicat.

Recent, potrivit sursei citate, colecția s-a îmbogățit cu un nou fond de carte donat de Ambasada SUA la București, o donație ce cuprinde 26 de titluri, care însumează o valoare de 361,80 dolari (prețul de achiziție).

„Noua donație de carte va fi parte integrantă a colecției ‘Raftul American (American Shelf)’ și cuprinde cărți pentru copii, cărți privind cultura media și o serie de publicații despre Statele Unite ale Americi, toate contribuind la perfecționarea limbii engleze și la acumularea de cunoștințe despre cultura poporului american”, a declarat, potrivit comunicatului, managerul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga”, Silvan Stâncel.

Cărțile donate de Ambasada SUA pot fi consultate la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” începând cu luna septembrie de către toți cei ce doresc să-și îmbogățească cunoștințele de limbă și cultură americană, mai precizează sursa citată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.