Social

Un bărbat din Vințu a fost reținut în dosarul privind însușirea unor bani din donații umanitare

Fotografie de arhivă

Un bărbat dintr-un sat din Alba a fost reținut pentru că ar fi înșelat peste 100 de persoane, după ce ar fi preluat și prezentat, pe o rețea de socializare, cazuri ale unor bolnavi care ar fi necesitat tratament medical și ar fi pus la dispoziție conturi bancare personale pentru obținerea donațiilor.

Ancheta vizează trei persoane, un bărbat și două femei, la domiciliile cărora polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au efectuat joi percheziții, prilej cu care au fost indisponibilizate telefoane mobile, laptopuri și bani.

„Cu ocazia perchezițiilor, au fost identificate și indisponibilizate 5 telefoane mobile, 2 laptopuri, o tabletă și două unități de calculator, în legătură cu care există suspiciunea că ar fi fost folosite în activitatea infracțională, precum și suma de 624 de lei”, se menționează într-un comunicat remis vineri de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba.

Cele trei persoane vizate de anchetă, bănuite de fals informatic și înșelăciune, au fost depistate și conduse la sediul poliției. Față de un bărbat, de 21 de ani, din comuna Vințu de Jos, a fost luată măsura reținerii, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

„Din cercetări a rezultat că, în perioada noiembrie 2020 – aprilie 2021, ar fi preluat și prezentat, pe o rețea de socializare, 9 cazuri ale unor persoane bolnave, care ar fi necesitat tratament medical, fără acordul acestora și ar fi pus la dispoziție conturi bancare personale, pentru obținerea donațiilor. Peste 100 de persoane ar fi efectuat viramente bancare în conturile celor trei bănuiți, iar sumele încasate nu ar fi ajuns la cazurile reale” se arată în comunicat. Potrivit polițiștilor, prejudiciul stabilit este de peste 12.000 de lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.