Mozaic

Cerb de 200 kg, omorât de un urs care a intrat într-un complex de vânătoare

Un cerb de 200 kg a fost omorât de un urs care a intrat în incinta unui complex de vânătoare, aflat aproape de județul Cluj. Autoritățile refuză evaluarea pagubelor.

Incidentul a avut loc miercuri, în interiorul unui complex de vânătoare din Sărățel, județul Bistrița.

Un urs a intrat în complex după ce a săpat pe sub gardul electric. Ulterior, animalul a omorât un cerb de 200 kg.

După ce ursul a intrat în complexul de vânătoare și a omorât un cerb, administratorii au cerut autorităților să constituie o comisie care să evalueze paguba. Totuși, autoritățile au refuzat să facă acest lucru, lăsându-i pe administratori „cu ochii-n soare”.

„L-a surprins, din câte îmi dau seama, că a venit pe drum, ușor, cerbul mânca frunze. S-au văzut urmele. L-a prins, l-a sfâșiat pe spate, până l-a omorât a durat o oră. A fost obosit și nu a mâncat mai nimic din el”, a spus administratorul complexului pentru timponline.ro.

El a spus și că cerbul omorât de urs l-a costat 14.000 de lei, când l-a cumpărat de la o altă fermă. Având în vedere că cerbul era „proprietate privată”, iar ursul „proprietatea statului”, administratorii au cerut acea evaluare.

Refuzul autorităților a fost motivat de faptul că doar proprietarii de animale domestice și de culturi distruse pot fi despăgubiți.

Comisarul șef al Gărzii Forestiere Cluj a declarat pentru sursa menționată că nu există temei legat pentru o verificare: „Nu există un temei legal să facă o verificare pentru animalele sălbatice ținute într-un complex și doar într-o instanță vor putea obține o despăgubire”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.