Sănătate

Dr. Valeriu Gheorghiță confirmă tendința de creștere a numărului de cazuri de CoViD

Fotografie de arhivă

Dr. Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare (CNCAV), a afirmat sâmbătă, la Cluj, că aproape 90% dintre persoanele diagnosticate cu CoViD-19 sunt nevaccinate, iar peste 91% dintre decese sunt la persoane care nu au primit nicio doză de vaccin.

„Ceea ce am observat în ultimele patru săptămâni din cazurile nou diagnosticate, aproape 90% sunt diagnosticate în rândul persoanelor nevaccinate, iar în ceea ce privește decesele, peste 91% sunt la persoanele care nu au fost vaccinate cu nicio doză. Tocmai de aceea în momentul acesta este important să ne protejăm mai bine prin vaccinare. Este soluția sigură, soluția eficientă prin care noi putem să ne controlăm situația epidemiologică la nivelul fiecărui județ și la nivel național. În condițiile în care nu vom avea o rată crescută de imunizare în rândul populației, evident că riscăm să avem o creștere importantă a numărului de cazuri”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

El a precizat că în România există în continuare un număr mare de persoane care nu au primit nicio doză de vaccin și îi îndeamnă pe tineri să sprijine populația vulnerabilă.

„Avem în continuare un număr mare care încă nu s-a vaccinat. Este momentul ca cei tineri să sprijine populația vulnerabilă, să îi aducem la vaccinare, să îi programăm și să putem în felul acesta să ne protejăm mai bine pentru perioada următoare. Este clar că în România avem o tendință la acest moment de creștere a numărului de cazuri. Sperăm ca această creștere să fie una lentă, să nu fie exponențială și să putem să ne adaptăm încât să nu existe o presiune crescută asupra sistemului de sănătate”, a mai spus președintele CNCAV.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.