Economie

Deficitul de semiconductori pentru industria auto se va atenua, următoarele victime ar putea fi smartphone-urile

Deficitul global de semiconductori ar putea dura și în 2022, afectând apoi producția de smartphone-uri, prefigurând o aprovizionare cu deficiențe pentru o serie de electrocasnice și echipamente industriale, susțin directorii din industrie, transmite Reuters.

Sectorul auto a avut cel mai mult de suferit anul acesta dar aprovizionarea cu semiconductori s-ar putea îmbunătăți relativ curând, China urmând să producă o parte din producția pe care Taiwan nu o poate realiza, a declarat economistul ING Iris Pang.

Companiile de semiconductori din Taiwan au majorat producția în China după ce întreruperile de curent și creșterea numărului cazurilor de CoViD-19 au afectat producția și operațiunile portuare din Taiwan, a adăugat Pang, care a avertizat că persistă problemele de aprovizionare cu cipuri iar producătorii de smartphone-uri se vor confrunta cu dificultăți în viitor.

Companiile din întreaga lume au avertizat asupra efectelor deficitului de aprovizionare cu semiconductori.

Problema ar putea persista până în trimestrul doi din 2022, susține Adam Khan, fondatorul Akhan Semiconductor.

Andrew Feldman, directorul general al startup-ului Cerebras Systems, a avertizat că producătorii așteaptă până la 32 de săptămâni pentru noi cipuri și componente.

Industria cipurilor ar putea înregistra o creștere între 21% și 25% în 2021, în special în urma majorării cererii de produse electronice, a apreciat Dan Hutcheson, directorul general al VLSI Research.

Acest deficit în aprovizionarea cu cipuri, care afectează producătorii auto din întreaga lume, este rezultatul unei combinații de factori. Producătorii de automobile au închis uzinele timp de două luni în timpul pandemiei de CoViD-19 de anul trecut și au anulat comenzile de cipuri. În paralel, însă, cererea de cipuri a crescut în industria echipamentelor electronice, în condițiile în care oamenii au fost obligați să stea în acasă, ceea ce a condus la creșterea vânzărilor de laptopuri și console de jocuri video. Acum producătorii de automobile trebuie să concureze pentru cipuri cu producătorii de electronice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.