Mozaic

Cafenea-librărie cu scop caritabil, închisă din cauza greutăților provocate de pandemie

Singura cafenea-librărie din județul Alba, Flori de Mac Books&Coffee, deschisă în Alba Iulia în februarie 2019 în scopuri caritabile de către asociația Hospice Eliana, în sprijinul pacienților cu boli incurabile, se va închide de la 1 septembrie, din cauza dificultăților cauzate de pandemia de coronavirus.

„Am tot amânat momentul acesta, sperând într-o schimbare a lucrurilor. Flori de Mac Books&Coffee a ajuns la capătul drumului. A fost frumos. Din păcate, însă, pandemia ne-a ajuns din urmă, determinându-ne să luăm această decizie grea”, au transmis, luni, pe pagina de Facebook, administratorii cafenelei cu scop caritabil.

Aceștia au subliniat că nu se vor opri, iar Hospice Eliana, asociația care oferă, gratuit, îngrijire paliativă la domiciliul pacienților, va continua să se implice în lupta împotriva durerii și a bolii.

Ei au anunțat că urmează mai întâi o perioadă de reduceri în vederea lichidării stocului de carte și a rafturilor, respectiv până la finele lunii iulie orice carte va putea fi achiziționată cu 3 lei, iar între 2 și 14 august cu 1 leu. De asemenea, se vor vinde rafturile și alte bunuri de inventar.

Administratorii cafenelei au avut mai multe încercări pentru a o putea menține deschisă. Astfel, în luna iulie, era răsplătită consumația, fie că era vorba de cafea, ceai etc, cu un discount aplicat la orice carte dorită. De exemplu, la o consumație de 10 lei se primea un discount de 10 lei aplicat la o carte aleasă.

Flori de Mac Books&Coffee dispune de peste 8.500 de cărți. Oamenii puteau dona sau cumpăra cărți. Banii au fost direcționați pentru îngrijirea bolnavilor de cancer.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.