Social

Două ordine de protecție provizorii emise de polițiști în doar două zile

Fotografie de arhivă

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au emis duminică un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi agresat și amenințat soția. Acesta s-a ales cu dosar penal, pentru violență în familie și amenințare și a fost reținut.

Polițiștii s-au deplasat la locuința celor doi, iar din primele cercetări a rezultat că, în urma unor discuții contradictorii, bărbatul, în vârstă de 56 de ani, și-ar fi agresat și amenințat, cu acte de violență, soția.

Femeia s-a prezentat la Serviciul Județean de Medicină Legală, unde i-a fost eliberat un certificat, conform căruia aceasta necesită 3-4 zile de îngrijiri medicale.

Polițiștii au aplicat formularul de evaluare al riscului și au întocmit un ordin de protecție provizoriu, prin care bărbatului i s-a interzis să se apropie de femeie.

Ulterior, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore pe bărbat, pentru infracțiunile de amenințare și violență în familie, urmând ca în cursul zile de azi, 26 iulie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

A doua zi, luni dimineața, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au fost sesizați de către o tânără, de 21 de ani, din localitatea Şard, cu privire la faptul că ar fi fost agresată și amenințată de către concubin.

Polițiștii au aplicat formularul de evaluare a riscului, iar în urma interpretării răspunsurilor date de victimă a rezultat că, față de bărbatul de 25 de ani, din localitatea Șard, se impune emiterea unui ordin provizoriu de protecție, pentru o perioadă de 5 zile. Bărbatului i-a fost întocmit dosar penal, pentru amenințare și violență în familie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.