Mozaic

Sărbătoare la Sălciua cu prilejul inaugurării celui de-al patrulea raft al Bibliotecii Județene Alba

Inaugurarea raftului de la Sălciua

Joi, 22 iulie, în comuna Sălciua a fost inaugurat cel de-al patrulea raft din teritoriu al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Activitatea a debutat la ora 12 cu o succintă prezentare a vieții culturale din comuna Sălciua și a proiectului 2.9 Raftul Bibliotecii Județene Lucian Blaga în Județul Alba, susținute de Daniela Floroian. Au urmat alocuțiunile rostite de președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și de primarul comunei Sălciua, Vasile Lombrea.

După acest moment festiv, scriitorul Cornel Nistea, președinte al Filialei Alba–Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România și fiu al localității, a ținut un scurt discurs urmat de o donație de carte ce cuprinde întreaga sa operă de până acum, carte ce va întregi colecția oferită în custodie de către Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

Au luat cuvântul preotul paroh Corcheș Ioan-Marius, care a făcut în discursul său portretul marelui etnograf român Valer Butură, scriitorul Valer Gligan, care a vorbit despre activitatea sa și biblioteca privată pe care o lasă moștenire comunității și profesorul Vasile Câmpean care a amintit pagini din istoricul bibliotecii pe care a slujit-o până în anul 1989, în calitate de bibliotecar.

Evenimentul a continuat cu un discurs susținut de Silvan Stâncel, managerul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, care a arătat importanța proiectului derulat și oportunitățile pe care le deschide implementarea acestui proiect în localitatea Sălciua. A urmat momentul oficial de semnare a unui parteneriat pe termen lung între istituțiile organizatoare, inaugurarea raftului și înscrierea primilor cititori și vizitarea expoziției de artă populară a Tezaurului Uman Viu, Olivia Tima.

În încheiere a avut loc un moment multiart susținut de pictorul Gabriel Ioaniciu, poetul Cătălin Ioaniciu și interpreta de muzică folk Diana Negrea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.