Politică

Tanczos Barna: Valoare culturală a Roșiei Montane poate fi exploatată prin turism

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, consideră că înscrierea Peisajului cultural minier Roșia Montană în Lista Patrimoniului Mondial reprezintă o oportunitate pentru dezvoltarea turismului în zonă.

„Este o recunoaștere a valorii culturale pe care o deținem noi, este o recunoaștere mondială, va genera un interes deosebit pe plan mondial pentru aceste valori culturale și sper că va fi o nouă resursă, un nou început pentru această zonă, unde (…) această valoare culturală poate fi exploatată prin turism, prin activități care vor produce bani în zona respectivă”, a declarat ministrul marți, în timpul unei vizite de lucru în județul Alba.

El le-a transmis celor nemulțumiți că ar trebui să privească această decizie ca pe o șansă pentru locuitorii din zonă.

„Prezentarea dosarului ‘Roșia Montană’ a fost asumată la nivel guvernamental, în coaliție, avem și rezultatul, este un rezultat pozitiv și mergem mai departe cu acest lucru. (…) Celor care sunt nemulțumiți, probabil din motive de activitate economică și de asigurare a traiului zilnic în această regiune, le spun că este o resursă nouă care trebuie exploatată rațional și eficient, astfel încât să transformăm într-un avantaj această recunoaștere mondială a galeriilor romane de acolo”, a mai spus ministrul Mediului.

Peisajul cultural minier Roșia Montană a fost înscris, marți, în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Decizia a fost luată, prin consens, de Comitetul Patrimoniului Mondial în cea de a 44-a sa sesiune, extinsă, de la Fouzhou, China, ce se desfășoară online în perioada 16 – 31 iulie.

Roșia Montană a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.