Administrație

Au început lucrările de introducere a canalizării pe strada Alcala de Henares din Alba Iulia

Au început lucrările de investiții pe strada Alcala de Henares din municipiul Alba Iulia, anunță, miercuri dimineața, primarul Gabriel Pleșa. „Lucrăm pentru Dumneavoastră și rezolvăm, rând pe rând, toate problemele”, a scris edilul albaiulian pe contul său de socializare.

„La acest moment aici nu există rețea de canalizare, locuitorii din zonă folosind fosele septice ca alternativă. Împreună cu partenerii noștri de la SC APA CTTA SA Alba Iulia vom urmări executarea lucrărilor cu tehnologii și materiale noi, care să asigure o calitate ridicată a rețelei și o durată de viață mai mare a acesteia.
În total va fi vorba despre aproximativ 1060 m de rețea de canalizare, la care se adaugă evident racordurile și căminele necesare. O parte din rețeaua de canalizare, în lungime de 292 m, va deversa în căminul existent în B-dul Republicii (subtraversarea în lungime de 13 m se va executa prin foraj), iar o parte de rețea, în lungime de 768m, va deversa în căminul existent pe strada Gârda”, a explicat Pleșa.

Prin proiect sunt propuse și realizarea racordurilor de canalizare în lungime totală de 120 m, inclusiv racordul de canalizare pentru viitorul ștrand de lângă Bazinul Olimpic.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis la data de 29 iunie 2021, după ce au fost finalizate exproprierile necesare în zonă. Valoarea contractului pentru lucrările privind canalizarea este de 1,95 milioane de lei. Constructorul care va executa lucrările este societatea comercială Awe Infra SRL Turda.

„Îmi doresc o mobilizare adecvată, un raport corect și un disconfort cât mai mic pentru locuitorii din zonă. Fac un apel și la înțelegerea riveranilor pentru perioada următoare”, a spus primarul, care a adăugat că „introducere a canalizării este doar prima etapă în modernizarea străzii Alcala de Henares și crearea unei rute alternative la Calea Moților, pentru locuitorii din cartierele Micești și Orizont, cu descărcare la bazinul olimpic și în zona Gheorghe Șincai”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.