Social

Premierul Cîțu despre relaxarea restricțiilor de la 1 august: „Nu se relaxează foarte mult, multe sunt menținute”

Guvernul a aprobat măsurile de relaxare, de la 1 august, a restricțiilor impuse în contextul pandemiei de CoViD-19, a anunțat, miercuri, premierul Florin Cîțu.

„Am aprobat măsurile de relaxare a restricțiilor de la 1 august. Relaxare este un cuvânt puternic astăzi, pentru că nu se relaxează foarte mult aceste măsuri, multe dintre ele sunt menținute. Aș menționa activitățile cultural-artistice și de divertisment organizate în spații deschise cu participarea a cel mult 75.000 de persoane în localitățile cu incidență mai mică sau egală cu 2 la mia de locuitori. Condiție foarte importantă – participanții trebuie să fie vaccinați, trecuți prin boală sau testați”, a precizat Cîțu, după ședința de Guvern.

El a spus că vor fi permise competițiile sportive în spații închise sau deschise cu spectatori până la 75% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea a minim un metru între persoane și dacă incidența în localitate este mai mică sau egală cu 2 la mia de locuitori.

„Activitățile din baruri, cluburi, discoteci și săli de joc până la capacitatea maximă a spațiului permisă în intervalul orar 5,00 – 2,00, în cazul în care incidența este mai mică sau egală cu 2 la mia de locuitori. Nu s-a schimbat ora 2,00, în cazul în care incidența este sub sau egală cu 2 la mie”, a explicat prim-ministrul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.