Administrație

Angajat al Primăriei Roșia de Secaș reținut de Poliție pentru „distrugere de înscrisuri”

Primăria Roșia de Secaș

Angajatul unei Primării din Alba a fost reținut într-un dosar care are ca obiect de cercetare abuzul în serviciu și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, polițiștii efectuând mai multe percheziții în acest sens.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, Agerpres, de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Blaj și polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, au efectuat miercuri 7 percheziții domiciliare, în județul Alba, dintre care una la o instituție, în cadrul unui dosar penal care are ca obiect săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și sustragere sau distrugere de înscrisuri.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018 – prezent, angajați ai unei instituții nu ar fi înregistrat în evidențe și ar fi distrus, mai multe procese verbale de sancționare contravențională cu amendă, în valoare totală de 2.755 de lei, emise de organele de poliție, pe numele a doi cetățeni, din județ, fără a proceda la darea acestora în debit”, se menționează în comunicat.

Cu ocazia perchezițiilor au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, documente de evidență și înscrisuri.

„Față de un bărbat, de 41 de ani, din localitatea Tău, angajat al instituției, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca joi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale”, arată IPJ Alba.

Conform unor surse consultate de Agerpres, este vorba despre Primăria Roșia de Secaș.

Polițiștii din Blaj au fost sprijiniți de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și cei ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Alba.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale, ami precizează reprezentanții Poliției.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.