Social

Ajutoare pentru inundații: 82 de familii vor primi 259.500 de lei

82 de familii și persoane singure din șapte județe vor primi ajutoare pentru inundații în valoare de 259.500 lei, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan, pe pagina sa de Facebook.

„Conform procedurilor stabilite prin hotărârea de Guvern privind acordarea ajutoarelor de urgență adoptată luna trecută, am aprobat astăzi lista nominală a beneficiarilor de ajutor de urgență întocmită de ANPIS (Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială), cu sprijinul comisiilor pentru evaluarea estimativă a pagubelor și cu avizul autorităților locale. Vor beneficia de ajutoare, conform situației centralizatoare transmise de ANPIS, două gospodării din Alba (10.000 lei), opt din Galați (36.000 lei), 37 din Iași (152.000) lei, câte una din Maramureș (7.000 lei) și Mureș (3.500 lei), 27 din Neamț (35.000 lei) și șase din Ilfov (16.000 lei)”, a explicat ministrul.

Aceasta a reamintit că ajutorul pentru inundații se acordă în cuantum diferențiat, în funcție de gradul în care locuințele au fost afectate de fenomenele meteorologice extreme.

Suma totală destinată ajutoarelor pentru inundațiile din acest an, aprobată prin hotărâre de Guvern, este de cinci milioane de lei, a subliniat Raluca Turcan.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.