Mozaic

Poliția poloneză a descoperit o „mină” ilegală de bitcoin în propriul sediu

Poliția poloneză a anunțat vineri că a dezmembrat o „mină” ilegală de bitcoin … în propriul sediu din Varşovia, relatează AFP.

„Un angajat civil, nu un agent de poliție (…), a deviat energia electrică către mina de bitcoin, din păcate acest lucru s-a întâmplat chiar în sediul poliției”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției poloneze, Mariusz Ciarka, pentru postul de televiziune TVN24.

„Am descoperit acest lucru destul de repede”, a dat el asigurări, fără a preciza cât timp a durat infracțiunea.

Mariusz Ciarka a dat asigurări, de asemenea, că infractorul nu a avut acces acces la bazele de date ale poliției.

Potrivit TVN24, angajatul a fost concediat și parchetul a fost sesizat în acest caz. O a doua persoană este, de asemenea, pe punctul de a fi concediată, potrivit postului de televiziune.

Criptomonedele precum bitcoin operează printr-o rețea descentralizată: rețelele de computere independente validează tranzacțiile din întreaga lume.

Participanții, sau „minerii”, folosesc procesoare puternice pentru a realiza ecuații complexe care dovedesc participarea lor și primesc automat monede bitcoin, o activitate care necesită consum mare de energie electrică, de unde și tentația de a se conecta ilegal la rețeaua generală.

Potrivit indicelui de consum al energiei electrice bitcoin Cambridge (CBECI), „minele” de bitcoin ar consuma aproximativ 114 TWh (TerraWatt oră) pe o bază anuală, sau 0,5% din producția globală de energie electrică, sau puțin mai mult decât consumul Olandei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.