Politică

Alegeri la PNL Alba. Hava vs Dumitrel

Liderul liberalilor din Alba, europarlamentarul Mircea Hava, și-a anunțat duminică, pe o rețea de socializare, candidatura pentru un nou mandat de președinte al filialei județene, acesta opinând că PNL Alba „trebuie să rămână organizația lui ‘Prin noi înșine’, nu ‘pentru noi înșine’”.

Fără contracandidat la alegerile din ultimele două decenii și jumătate, Mircea Hava, care a fost primar al municipiului Alba Iulia timp de 6 mandate, se va confrunta, în 6 august, cu președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

„Azi, am ales să merg mai departe! (…). Candidez pentru un nou mandat de președinte al PNL Alba nu pentru că așa trebuie sau îmi cere cineva, ci pentru că așa simt. Să fiu alături de toți cei care vor ca PNL să revină la un acronim ce trebuie revizuit și extins la Poate Ne Luptăm pentru ce merită, nu între noi”, a transmis Mircea Hava.

Acesta a menționat că se află la capătul unei campanii interne, în care a înțeles că, „de multe ori și din diverse motive, poșta partidului a încurcat de multe ori destinatarul”.

„Dacă PNL Alba a rămas la cadența și performanța cu care s-a obișnuit lumea, nu a fost întotdeauna cu cei din fruntea partidului atenți la mesajele celor de la baza lui. Iar asta, pentru mine, ca primar cu 6 mandate, va rămâne, întotdeauna, o lecție cât pentru o viață: răspunsul pentru orice problemă de la vârf vine întotdeauna de jos, de la cei pe care românii îi cred, le cer soluții la probleme, au așteptări de la ei și îi votează direct: primarii. (…). Experiența îmi spune, fără dubii, că un PNL puternic este un PNL care pune preț pe primari. Sunt aleșii direcți ai cetățenilor și trebuie să se regăsească, fără discuție, în Biroul Politic Județean”, a arătat Mircea Hava.

El a adăugat că aude tot mai des că se vorbește de „salvarea” PNL.

„Nimic mai greșit. Singurul lucru de care trebuie să ne ferim sunt aceia care aduc dezbinare, strategi ai jocurilor de culise și ai algoritmilor interesului personal sau de grup. PNL Alba trebuie să rămână organizația lui ‘Prin noi înșine’, nu ‘pentru noi înșine’”, a conchis Mircea Hava.

PNL Alba va avea vineri, 6 august, alegeri interne în ceea ce privește conducerea filialei.

Mircea Hava este considerat, potrivit declarațiilor sale mai mult sau mai puțin voalate, un susținător al lui Ludovic Orban, iar Ion Dumitrel, alături de care se află deputatul Florin Roman, ar înclina spre Florin Cîțu.

Organizația Alba va avea la congresul din septembrie printre cei mai mulți delegați în rândul filialelor județene.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.