Administrație

MAE elimină cerința de prezentare a fotocopiilor de documente pentru serviciile consulare

Fotografie de arhivă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) elimină obligativitatea prezentării, la ghișeu, a fotocopiilor documentelor justificative în vederea prestării serviciului consular.

Solicitanții de servicii consulare vor prezenta, la momentul depunerii cererii la ghișeu, doar documentele în original, informează un comunicat de presă al MAE.

În cazul în care pentru prestarea serviciului consular sau pentru asigurarea arhivei consulare sunt necesare fotocopii ale documentelor justificative, personalul consular al misiunilor diplomatice/oficiilor consulare va asigura fotocopierea acestora.

În vederea limitării deplasărilor la ghișee și a reducerii timpilor de așteptare pentru procesarea serviciilor consulare, MAE recomandă încărcarea documentelor justificative, în format electronic, pe portalul www.econsulat.ro.

Noua procedură vizează și reducerea arhivei consulare în format letric și păstrarea cât mai multor documente pe suport electronic, cu respectarea prevederilor legale în materie.

Potrivit MAE, demersul se înscrie „în linia proiectelor decise, asumate și derulate, din dispoziția ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, în vederea eficientizării activității consulare prin măsuri de digitalizare și debirocratizare, având ca obiectiv facilitarea accesului cetățenilor români la serviciile consulare și îmbunătățirea calității și condițiilor de procesare a acestora”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.