Social

Transport umanitar pentru sinistrații din Ocoliș, inițiat de mureșeni

Preotul ortodox din satul mureșean Râpa de Jos, Dacian Oprea, a organizat un transport umanitar în satul Ocoliș din județul Alba, grav afectat de viiturile produse la jumătatea lunii iulie, după ce numeroși locuitori din județul Mureș s-au mobilizat în ultima săptămână, răspunzând apelului său public, intitulat „Să fim solidari cu semenii noștri din Munții Apuseni”.

„Donațiile în bani, însumând 3.350 de lei, obiectele de uz casnic, alimentele și articolele de îmbrăcăminte donate de enoriașii Parohiei Ortodoxe Râpa de Jos și de alți oameni inimoși din județul Mureș, au ajuns în localitatea Ocoliș din județul Alba. În acest sat viiturile au distrus complet trei case, iar alte 30 de locuințe au fost grav avariate sau au fost inundate, fapt ce a făcut ca zeci de persoane să fie evacuate. M-a cuprins amărăciunea în momentul în care am văzut dezastrul provocat de furia naturii și mi-am propus să continui să ajut acele familii greu încercate”, a anunțat preotul Dacian Oprea, pe Facebook.

Preotul susține că a rămas șocat de faptul că acest sat de oameni gospodari din munții Apuseni a fost pur și simplu devastat de viitura care a lovit „cu o forță greu măsurabilă, o forță atât de mare încât a luat pe sus inclusiv 15 mașini și a distrus toată infrastructura rutieră”.

„Grație empatiei manifestate de mureșeni, în doar o săptămână am reușit să organizez, împreună cu membrii familiei mele, un transport umanitar, constând în diverse bunuri de larg consum, care au fost predate în grija preotului Bărbușu Florin și care se va îngriji ca acestea să ajungă la oamenii care au avut de suferit în urma inundațiilor. Văzând în ce situație au ajuns oamenii din Ocoliș și cât de prețios este pentru ei fiecare ajutor, îmi exprim recunoștința față de toți cei care s-au mobilizat pentru a ajuta familiile aflate în necaz și mă rog Bunului Dumnezeu să reverse în inimile tuturor toate binecuvântările Sale!”, a mai spus părintele Dacian Oprea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.