Economie

Administratorii speciali de la Uzinei Mecanice și Fabrica de Arme Cugir au fost demiși

Administratorii speciali de la Uzinei Mecanice și Fabrica de Arme Cugir au fost „eliberați din funcție” de ministrul Economiei, Claudiu Năsui, care spune că acesta este momentul „să oprim jaful din banii contribuabilului”.

Decizia de demitere a administratorilor speciali de la Cugir vine la pachet cu eliberarea din funcție a celui de la Uzina Automecanica Moreni.

„De data aceasta este vorba de administratorii «speciali» a 3 companii de stat: Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir și Uzina Automecanica Moreni. Salariile lor erau de 10.874 lei, 14.630 lei și 16.142 lei pe lună”, a precizat Claudiu Năsui.

„Cât de bine au fost administrate aceste companii? Automecanica Moreni face pierderi an de an (între 8 și 7 milioane de lei) și are capitaluri proprii negative, adică mai multe datorii decât active. Celelalte două sunt, de asemenea, pe pierderi. Cu rezultate operaționale care s-au înrăutățit anul trecut față de 2019. Pe scurt, tipic companii de stat, care trăiesc din banii contribuabililor”, afirmă ministrul, care mai spune că „acești administratori speciali nu făceau absolut nimic”.

Conform legii, a mai explicat reprezentantul guvernului, ei ar fi trebuit să pregătească aceste companii pentru privatizare. „În realitate, statul român nu a mai privatizat nimic de peste un deceniu. Toate sunt „ale noastre”, adică căpușate în continuu de mafii de partid. Fac pierderi. Acumulează datorii. După care șterg datoriile și o iau de la capăt. Acum este momentul să oprim jaful din banii contribuabilului”, a mai spus Năsui.

One Comment

  1. Pingback: Cazul Cugir. Hava ripostează: „Nu e tocmai bine să flenduri tema privatizării industriei de armament” – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.