Administrație

Ce facilități fiscale poate oferi municipalitatea Aiud antreprenorii care investesc în localitate

Primăria municipiului Aiud anunță că a solicitat și a primit avizul favorabil din partea Consiliului Concurenței pentru acordarea unui ajutor de minimis sau a unor facilități fiscale noilor investitori care dezvoltă o afacere în municipiul Aiud.

Reamintim că principalul producător de ambulanțe din România, societatea Deltamed, intenționează să ridice la Aiud o unitate de producție. În acest scop, conducerea companiei a negociat cu municipalitatea locală achiziția unui terne pe care să ridice facilitatea de producție.

Astfel, potrivit răspunsului dat de Consiliul Concurenței, facilitățile fiscale care municipalitatea aiudeană le poate oferi sunt următoarele: reducerea de la plata impozitului pe clădiri și pentru terenul aferent (pentru investițiile nou realizate de minim 150.000) pe o perioadă de 3 ani, în limita echivalentului în lei a valorii maxime de 100.000 euro acordate unei întreprinderi unice, respectiv 45.000 de euro societăților care desfășoară activitate în domeniul transportului de mărfuri. Criteriile de acordare a facilităților fiscale sunt: valoarea investiției; numărul de noi locuri de muncă generate; profil de activitate.

Valoarea totală estimată a ajutorului de minimis care va fi acordat în cadrul prezentei scheme este de 300.000 euro, defalcată pe perioada 1 ianuarie 2021 – 31 decembrie 2023.

Proiectul de hotărâre care conține regulamentul acordării ajutorului de minimis va intra în dezbatere publică, iar ulterior va fi supus votului consilierilor locali din municipiul Aiud.

2 Comments

  1. Pingback: Un nou pas pentru realizarea investiției Deltamed la Aiud – Ziarul Mesagerul de Alba

  2. Pingback: Facilitățile fiscale pentru antreprenorii, în dezbaterea Consiliului Local Aiud – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.