Administrație

Intersecția de la Podul Vezii din municipiul Blaj va fi semaforizată

Traficul rutier din intersecția de la Podul Vezii se va desfășura în cadrul unui sistem semaforizat care va fi implementat până la sfârșitul lunii august, a anunțat primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

„Vom rezolva astfel problemele apărute în special în orele de vârf, când zona devine extrem de aglomerată, din cauza numărului mare de autovehicule care tranzitează intersecția”, spune edilul blăjean, care consideră că „semaforizarea intersecției de la Podul Vezii este măsura cea mai eficientă pentru fluidizarea traficului și este soluția pe care a recomandat-o Poliția Municipiului Blaj, care a monitorizat, timp de mai multe zile, circulația rutieră din zonă”.

Pentru această investiție, Primăria Blaj a alocat suma de 100.000 lei. Au fost deja introduse cablurile electrice și stâlpii pentru semafoare au fost montați pe strada Mitropolit Ioan Vancea, iar firma care se va ocupa de implementarea și punerea în funcțiune a semaforizării va efectua aceste lucrări în luna august.

„Semaforizarea introdusă la finalul anului 2017 s-a dovedit eficientă, în condițiile în care, anual, numărul de autovehicule din oraș crește cu aproximativ 10%, iar noi suntem pregătiți să implementăm cele mai bune soluții de trafic ori de câte ori este necesar”, consideră primarul.

Municipalitatea blăjeană a demarat mai multe proiecte de fluidizare a traficului rutier în oraș. Reabilitarea și modernizarea Podului Minciunilor (investiție la care a fost semnat contractul de proiectare și de execuție) este unul dintre aceste proiecte. Implementarea, pe fonduri europene, a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă va aduce la Blaj trei parcări supraetajate la intrările în oraș, un sistem performant de transport electric sau hibrid și un trafic normal, fără ștrangulări, cu locuri de parcare suficiente.

„Ne dorim un Blaj european, în care circulația rutieră să fie bazată pe respectarea și aplicarea normelor în vigoare și în care toți participanții la trafic să aibă acces rapid către orice zonă a orașului!”, mai transmite primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.