Mozaic

Proiectul BiblioVacanța a fost reluat după un an de întrerupere

Fotografie de arhivă

BiblioVacanţa, un proiect destinat copiilor și care se derulează pe perioada vacanțelor școlare, a fost reluat după o întrerupere de un an, cauzată de pandemia de CoViD-19, de către Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, Agerpres.

„După o întrerupere de un an cauzată de pandemia de CoViD – 19, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ‘Lucian Blaga’ Alba reiau implementarea proiectului 3.8 BiblioVacanţa, un proiect destinat copiilor, care se derulează pe perioada vacanțelor școlare. Participanții se vor bucura de activități educative, culturale și sportive, toate pornind de la lectură și carte. Activitățile din cadrul atelierelor vor fi coordonate de bibliotecarele din Secția de Împrumut Carte pentru Copii și se vor desfășura la sediul Bibliotecii Județene ‘Lucian Blaga’ Alba şi în localități din județul Alba, unele dintre activități beneficiind de sprijinul echipei de voluntari”, se menționează în comunicat.

Prima activitate, intitulată „Jocurile copilăriei” va avea loc joi, 5 august, la Școala Gimnazială „Simion Lazăr” din localitatea Lunca Mureșului. Programul va cuprinde prezentarea proiectului, jocuri de improvizație, derularea unor concursuri de cultură generală și de agilitate, jocuri de atenție, de dicție, de memorie şi de ritmicitate și ateliere de confecționat semne de carte. La finalul întâlnirii vor fi prezentate câteva cărți care se află în colecțiile bibliotecii județene iar cei prezenți vor putea afla care sunt condițiile ce trebuiesc îndeplinite pentru a obține un permis de bibliotecă.

Participarea este gratuită, atât în Alba Iulia, cât și în alte localități din județ, menționează sursa citată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.