Social

Numărul accidentelor rutiere grave scade, dar numărul morților creşte

Fotografie de arhivă

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, a anunțat că, în primele 7 luni ale anului 2021, numărul accidentelor rutiere grave a scăzut semnificativ, însă cel al persoanelor decedate este în ușoară creștere față de anii precedenți.

„În anul 2019, la nivel național, s-au înregistrat 4.421 de accidente rutiere grave, dotate cu decesul a 894 de persoane şi rănirea gravă a altor 4.200 de persoane. Anul trecut, la nivel național s-au înregistrat 3.637 de accidente grave, în urma cărora au decedat 812 persoane şi au fost rănite grav 3.344 de persoane. Anul acesta s-au înregistrat 2.586 de astfel de accidente, soldate cu decesul a 932 de persoane şi rănirea gravă a 2.000 de persoane”, a declarat Drăgan într-o conferință de presă.

El a afirmat că se observă o scădere semnificativă a accidentelor rutiere grave în acest an față de anii trecuți, dar, în acelaşi timp, numărul persoanelor decedate este în creştere.

„Anul acesta ne-am confruntat cu situația în care, în cadrul unui singur accident rutier, au fost mai multe persoane decedate”, a spus Drăgan.

Potrivit datelor furnizate de Brigada Rutieră de Poliție, principalele trei cauze generatoare de accidente rutiere grave în urma cărora au decedat persoane sunt:

  • Viteza neadaptată la condițiile de drum – 106 accidente; au decedat 119 persoane, iar alte 38 au fost grav rănite;
  • Traversare neregulamentară pietoni – 75 de accidente; au decedat 76 de persoane, iar alta a fost grav rănită;
  • Pietoni pe partea carosabilă – 58 de accidente; au decedat 58 de persoane.

„Dacă este să ne referim la activitățile de combatere a principalelor cauze generatoare de accidente, vă pot transmite că anul acesta, până în prezent, au fost aplicate aproape 460.000 de sancțiuni contravenționale”, a mai precizat Georgian Drăgan.

Totalul sancțiunilor contravenționale aplicate, la nivel național, pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice în perioada de referință este de peste 890.000.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.