Politică

Social-democrații din Arad, cu ajutoare la Roșia Montană

Social-democrații din Arad au trimis mobilier de baie, produse de consum și produse alimentare, printre care aproape 1.000 de pâini, pentru persoanele din Sohodol și Cărpiniș afectate de inundațiile de la mijlocul lunii iulie, potrivit unui comunicat transmis, joi, de către PSD Alba.

„Colegii noștri arădeni au achiziționat mobilier de baie, produse de consum și produse alimentare (între care aproape 1.000 de pâini) pentru persoanele din Sohodol și Cărpiniș (Roșia Montană), dorind să fie alături de cei care au suferit în urma revărsării apelor. (…). Produsele au fost înmânate astăzi de către o echipă a PSD Alba”, se arată în comunicatul semnat de președintele interimar al PSD Alba, deputatul Radu Marcel Tuhuț.

Acesta le-a mulțumit președintelui PSD Arad, deputatul Mihai Fifor, și echipei municipale a PSD Arad, pentru că au sărit în sprijinul moților.

Radu Marcel Tuhuț a făcut referire și la demersul recent al consilierilor județeni ai PSD Alba, care au solicitat Consiliului Județean Alba alocarea a 5 milioane de euro pentru sprijinirea localităților din Munții Apuseni afectate de inundații, menționând că instituția are un buget general consolidat de peste 130 de milioane de euro, iar excedentul bugetar se ridică la circa 25 de milioane de euro.

„Am fost, timp de 17 ani, om de administrație într-o comună de munte și știu cât de greu se reface, prin forțe proprii, un drum distrus, o școală inundată, un parc sau un dispensar răvășit de ape. Conducerea Consiliului Județean Alba trebuie să își revină din amorțeală și să înțeleagă că trimiterea câtorva utilaje în zonă nu este suficientă. Localitățile din Alba au nevoie de un plan coerent și concret de relansare după aceste calamități”, a conchis deputatul Radu Marcel Tuhuț.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.