Politică

În premieră, doi candidați țintesc președinția PNL Alba

Doi candidați își vor disputa vineri funcția de președinte al PNL Alba, fiind pentru prima dată când actualul lider al organizației județene, europarlamentarul Mircea Hava, va avea concurență – în persoana președintelui Consiliului Județean, Ion Dumitrel.

Cei peste 420 de delegați la conferința de alegeri din cadrul organizației PNL Alba vor avea de ales între actualul președinte, Mircea Hava, cel care înainte de a fi ales europarlamentar a fost primar al municipiului Alba Iulia timp de 6 mandate, și prim-vicepreședintele filialei Ion Dumitrel, președinte al CJ Alba de un deceniu și jumătate. Ambii provin din Partidul Democrat.

Pentru aproape toate funcțiile de conducere din Biroul Politic Județean sunt, cu două excepții, câte doi candidați, excepție făcând cele pentru care s-au înscris primarii din Cîmpeni, Dan Cristian Pașca, și Ocna Mureș, Silviu Vințeler.

La alegerile de la Alba Iulia, care vor avea loc vineri, de la ora 18,00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, sunt așteptați și Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Organizația Alba va avea una dintre cele mai numeroase participări din rândul filialelor județene la Congresul PNL din septembrie. Ludovic Orban este susținut de Mircea Hava, iar Florin Cîțu de Ion Dumitrel, potrivit declarațiilor mai mult sau mai puțin voalate ale acestora.

One Comment

  1. Pingback: Mircea Hava pierde președinția PNL Alba în fața lui Ion Dumitrel – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.