Social

Încă o reținere în dosarul adeverințelor false de vaccinare anti-CoViD

Încă o persoană a fost reținută de polițiștii din Alba în cadrul anchetei privind eliberarea unor adeverințe care atestau, în fals, vaccinarea anti-CoViD-19, aceasta urmând să fie prezentată, alături de un medic pentru care a fost dispusă anterior aceeași măsură, Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

„În urma perchezițiilor din data de 5 august a.c., privind documentarea activității infracționale a unor persoane bănuite de fals informatic, cercetările au fost extinse și asupra unui bărbat, din județul Cluj, pentru instigare la fals informatic. Bărbatul, de 41 de ani, a fost reținut, pentru 24 de ore. Din cercetări a reieșit că bărbatul ar fi determinat o tânără, de 26 de ani, din Cluj-Napoca, să acceseze o platformă de evidență națională a vaccinărilor și să elibereze adeverințe care atestau, în fals, vaccinarea anti-CoViD-19”, precizează un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Alba.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat două percheziții domiciliare, în județul Cluj, la persoane bănuite de fals informatic, prilej cu care au fost identificate și indisponibilizate bunuri în legătură cu care există suspiciunea că ar fi fost folosite în activitatea infracțională, respectiv un telefon mobil, un laptop și o unitate de calculator.

Zece persoane au fost citate și audiate, iar față de o tânără, de 26 de ani, din Cluj-Napoca, județul Cluj, a fost luată joi măsura reținerii, pentru 24 de ore.

Medic colaborator la un centru de vaccinare din Ocna Mureș, aceasta ar fi accesat în data de 28 iunie registrul electronic de evidență a vaccinărilor și ar fi eliberat mai multe adeverințe, care atestau, în fals, vaccinarea efectivă la acel centru de vaccinare a mai multor persoane care nu au fost vaccinate în locația respectivă.

Urmează ca cele două persoane reținute să fie prezentate, vineri, Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.