Administrație

Vinerea verde câștigă vizibilitate și la Alba Iulia. Primarul deplânge lipsa pistelor pentru biciclete

Primăria municipiului Alba Iulia a inițiat un program săptămânal menit să atragă atenția asupra nevoii de a dezvolta un comportament responsabil prin utilizarea unui mijloc de transport alternativ pentru deplasarea la locul de muncă. Primarul Gabriel Pleșa a intervenit și el în susținerea acestei inițiative.

Trebuie spus că autoritățile locale și-au anunțat intenția de a acționa în vederea transformării municipiului Alba Iulia într-un oraș verde, până la orizontul anului 2030: În acest scop, Primăria și instituțiile administrației publice vor promova, în fiecare zi de vineri, activități prin care să atragă atenția asupra dezideratului de a avea un oraș verde.

„Rămâne și provocarea lansată colegilor din alte instituții, publice sau private, să posteze, în fiecare zi de vineri, o poză de grup, din fața instituției, cu haștag-ul #CCCBAlbaIuliaVerde, deoarece pregătim un concurs cu un premiu «Verde» pentru instituțiile/organizațiile din Alba Iulia care, în perioada următoare, vor stimula cât mai mulți angajați să folosească mersul pe jos, pe bicicletă, transportul în comun, trotinete sau orice mijloc alternativ pentru a se deplasa la locul de muncă”, se arată într-o informare publică a municipalității.

La rândul său, primarul Gabriel Pleșa spune că este bucuros să vadă că „această campanie este susținută de tot mai mulți angajați ai primăriei”. El mai spune că „pentru fiecare din noi e neplăcută lipsa unei infrastructuri care să permită siguranța în transport pentru toți participanții la trafic, iar din acest motiv una din prioritățile administrației este construcția de noi piste de biciclete”.

„În prezent în oraș sunt aproximativ 16 km de piste de biciclete, 17, 5 km de biciclete sunt în diferite stadii de implementare în cadrul unor proiecte cu finanțare nerambursabilă, și pentru 11,3 km se întocmesc, în prezent, de către colegii mei, documentațiile DALI/SF”, a mai precizat edilul albaiulian.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.