Sănătate

Sanitas spune că șase din zece angajați în Sănătate sunt fie vaccinați, fie s-au infectat și au anticorpi

Peste 60% dintre angajații din Sănătate sunt fie vaccinați, fie s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 6 luni şi au anticorpii necesari, astfel că decizia individuală de vaccinare, în cazul lor, poate fi amânată fără a pune pe nimeni în pericol, potrivit Federației Sanitas.

„60,14% dintre angajații în Sănătate sunt fie vaccinați, fie s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 6 luni şi au anticorpii necesari, astfel că decizia individuală de vaccinare – în cazul lor – poate fi amânată fără a pune pe nimeni în pericol. Tot în această valoare procentuală a fost inclusă şi categoria celor care au contraindicații medicale la vaccinare, dar numărul persoanelor înregistrate la această secțiune este foarte mic (sub 0,01%). Datele sunt valabile atât pentru personalul medical, cât şi pentru personalul TESA şi administrativ”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a federației sindicale.

Potrivit sursei citate, 39,86% dintre cei angajați în spitalele publice au decis să amâne, cel puțin deocamdată, vaccinarea.

Evaluarea este realizată de Federația Sanitas pe baza datelor statistice colectate din spitalele publice din România. Eşantionul reprezentativ cuprinde atât instituțiile aflate în subordinea Ministerului Sănătății şi a autorităților publice locale, cât şi pe cele care funcționează în rețele de instituții publice de sănătate aflate în subordinea altor ministere şi autorități publice centrale (Transporturi, Justiție, MAI, SRI, Academia Română etc.). La acestea se adaugă datele primite de la DSP-uri, Servicii Județene de Ambulanță şi Centre de Transfuzie Sanguină din întreaga țară.

Datele sunt valabile pentru luna iulie 2021, precizează sursa citată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.