Sănătate

Sănătatea, jucată la loterie. Încep „proiectele pilot” cu vouchere şi loterie pentru vaccinați

Coaliția de guvernare a agreat, marți, demararea proiectelor pilot privind vouchere şi loterie pentru vaccinați, a anunțat, la finalul ședinței, premierul Florin Cîțu.

„Am fost de acord să începem proiectele pilot, să vedem cum vor funcționa ele, cu vouchere în valoare de 100 de lei şi o loterie”, a precizat premierul.

El a adăugat că programul privind voucherele va fi gestionat de Ministerul Sănătății, iar loteria va fi analizată în perioada următoare.

„Vom vedea în funcție de cum merg proiectele. În iarnă au mai fost astfel de programe, am alocat sume pentru medicii de familie, ştiți foarte bine, acolo sumele n-au fost cheltuite. Atunci, propunerea mea în coaliție a fost să pornim cu un program mai mic. Dacă sursele vor fi epuizate, vom aloca resurse mai multe. Aştept actul normativ, să fie aprobat în şedință de guvern. Cred că o să fie HG. (…) Loteria încă nu ştim cum va funcționa. Vor fi alocate resurse şi vom vedea care va fi schema, vom discuta cu experții, cei care fac loterii. Ne vom uita la sistemul deja implementat de ANAF – loteria bonurilor fiscale – şi cred că de acolo ne vom inspira”, a explicat şeful Guvernului.

Întrebat care este impactul bugetar, el a arătat că este vorba de „50 de milioane pentru cele două proiecte”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.