Politică

În urmă cu 20 de ani, Florin Cîțu a făcut două zile de închisoare pentru conducere sub influența alcoolului

Premierul Florin Cîțu a recunoscut că în urmă cu 20 de ani a fost prins de oamenii legii conducând sub influența alcoolului. „A fost o greșeală, acum 20 de ani, DUI (Driving under influence – nota red.). Am plătiti o amendă foarte mare”, a comentat Florin Cîțu.

„Eu am condus, a fost o greșeală, repet, am condus, am plătit, foarte scump, asta este, a trebuit să îmi vând și mașina atunci, să merg un an de zile pe jos. A fost un eveniment acum 20 de ani, nu este un eveniment cu care să te mândrești, dar asta a fost. Am plătit și în România amenzi de circulație”, a mai spus premierul.

Conform înregistrăzilor oficiale ale Justiției americane, Florin Cîțu a fost condamnat în martie 2001 pentru „serious misdemeanor” („contravenție gravă”) la două zile de închisoare și la plata unei amenzi de 1000 de dolari, plătind în total, cu cheltuielile de judecată și alte taxe, 1.350 de dolari.

Florin Cîțu consideră că apariția în presă a informației are legătură cu campania pentru ședia Partidului Național Liberal.

„Este interesant că, în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informație, apare acum, în competiția internă din PNL”.

Pe data de 25 septembrie are loc Congresul PNL, decisiv pentru alegerea conducerii noului președinte al formatiunii. În cursa se află Ludovic Orban actualul președinte PNL și premierul Florin Cîțu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.