Economie

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR: „Partea cea mai mare a scumpirilor a avut deja loc”

În piața de energie și gaze există un „dezmăț” generat de liberalizare, iar producătorii și furnizorii „cred că le-a venit momentul să își umple buzunarele”, consideră Adrian Vasilescu., conslier al guvernatorului Băncii Naționale a României.

Acesta cere intervenția Consiliului Concurenței și spune că prin acest comportament, producătorii și furnizorii ajung să își piardă încrederea consumatorilor. În final, crede însă Vasilescu, piața se va echilibra, deoarece are mecanisme de stabilizare. Oficialul BNR mai spune că o inflație „normală” este de maximum 2%, nivel îndeajuns de mare să stimuleze producția, dar să nu descurajeze consumul.

Într-un interviu pentru ziarul Libertatea, Vasilescu mai precizează că partea cea mai mare a scumpirilor a avut deja loc, iar până la finalul anului va mai exista doar o creștere moderată a prețurilor.

Citește interviul integral: Adrian Vasilescu, despre scumpirile din România: „În piața energiei este un dezmăț. Ei cred că le-a venit momentul să își umple buzunarele”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.