Administrație

Blaj. A fost semnat contractul pentru proiectarea și construcția heliportului

Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, a anunțat că, miercuri, a semnat contractul de proiectare și execuție pentru construirea heliportului.

„Ieri (miercuri, 11 august – nota red.), la sediul Primăriei Municipiului Blaj, am semnat contractul de ‘achiziție publică de proiectare și execuție lucrări’ pentru construirea Heliportului, cu câștigătorul licitației, Asocierea SC Prenis SRL & SC ABC Development Aviation SRL!”, a notat, pe contul său de socializare, edilul din Blaj

Valoarea contractului este de 1,68 milioane de lei, la care se adaugă TVA, investiția fiind finanțată, în cote egale, de Consiliul Local Blaj și de Consiliul Județean Alba, iar de implementarea proiectului se va ocupa Primăria municipiului Blaj. Termenul de realizare este de două luni pentru proiectare și de șase luni pentru execuția lucrărilor.

„După finalizarea lucrărilor, Heliportul va intra în funcțiune în momentul în care va primi avizele necesare de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română!”, a precizat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Heliportul va fi construit la intrarea în municipiul Blaj dinspre Alba Iulia, în zona Stației Lukoil, toate procedurile de expropriere fiind finalizate, terenul intrând deja în domeniul public al municipiului Blaj. Acesta va fi cel mai modern heliport din județul Alba și va deservi cu prioritate sistemul public de sănătate, dar va fi folosit și pentru transportul de marfă sau de persoane, precum și pentru zboruri private, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.

Blajul va avea un heliport de 3 milioane de lei

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.