Mozaic

Cea mai mare pictură murală cu vopsea purificatoare din Transilvania, realizată la Alba Iulia

Cea mai mare pictură murală cu vopsea purificatoare de aer din Transilvania se află la Alba Iulia, pe peretele lateral al unui bloc de peste 35 de metri înălțime, fiind realizată de Laurențiu Alexandrescu (Irlo) printr-un proiect implementat de Asociația Xeo, în parteneriat cu administrația locală și finanțat în cadrul programului Start ONG.

„Se spune că atunci când oameni frumoși se adună, lucruri frumoase se întâmplă. Acesta este și cazul tinerilor de la Xeo, care au reușit să aducă pictura murală cu vopsea purificatoare de aer și în orașul nostru. Începând cu ziua de ieri, găzduim în inima României, prima și cea mai mare pictură murală cu vopsea purificatoare de aer din Transilvania. Aceasta este realizată de artistul Irlo și face parte din cadrul proiectului VerticART Nature, finanțat prin Programul Start ONG. Acest program, finanțat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow, în parteneriat cu Primăria Alba Iulia, i-a ajutat pe tinerii de la Xeo să își împlinească o dorință, aceea ca Alba Iulia să respire culoare”, a transmis, miercuri, primarul Gabriel Pleșa.

Pictura redă viziunea artistului pe tema întoarcerii vieții urbane, sufocată de poluare și zgomot, spre natura curată și purificatoare.

Ea poate fi observată de la mare distanță, inclusiv de la Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina. Pictura a fost realizată în aproximativ o săptămână.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.