Mozaic

FITS 2021: „Construim speranța împreună”

Peste 2.000 de artişti şi tehnicieni din 38 de țări vor participa, între 20 şi 29 august, la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), unul din cele mai mari festivaluri ale artelor spectacolului din lume. Pentru organizatori, cea mai mare provocare o reprezintă, şi în acest an, pandemia CoViD-19.

„Sunt în jur de 2.000 de participanți, artişti şi tehnicieni din 38 de țări ale lumii. Nu vă imaginați ce muncă! Zi de zi căutăm, găsim soluții. Bineînțeles că vor fi surprize, eu nu ştiu, nu pot să determin ce se întâmplă în Israel, în Marea Britanie, în Franța, în Spania şi în alte locuri. Bineînțeles că facem toate eforturile imaginabile şi neimaginabile. Vrem să dăruim şi, ca să putem să dăruim, facem toate aceste eforturi. Realizați prin ce trecem ca să putem să aducem atât de mult frumos în acest loc binecuvântat”, a spus Constantin Chiriac, preşedintele FITS şi directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca”, ieri, într-o conferință de presă.

Premiere și VIP-uri

La FITS vor avea loc cel puțin zece premiere şi vor fi prezente numeroase personalități din lumea artistică din lume.

Spectacolul „Shakespeare – Bach/ Le Main du Temps”, cu Charlotte Rampling şi Sonia Wieder-Atherton este una dintre cele mai aşteptate reprezentații de la FITS, care va avea loc în premieră mondială în România, în 26 august. Charlotte Rampling, una dintre cele mai mari personalități din lumea teatrului şi a filmului mondial, va primi anul acesta o stea pe Aleea Celebrităților din Sibiu, în cadrul ceremoniei care va avea loc vineri, 27 august, de la ora 18,00. De asemenea, ea va fi prezentă la Gala Celebrităților, în aceeaşi zi, la ora 19,00, la Filarmonica de Stat din Sibiu, alături de celelalte personalități care primesc anul acesta o stea pe Alee: Denis O’Hare, Jan Lauwers, Israel Galvan, Akram Khan, Helmut Sturmer, Yoshi Oida.

În siguranță

Spectatorii care s-au vaccinat împotriva CoViD-19 vor primi brățări speciale pentru a le înlesni accesul, iar artiştii şi cei care se ocupă de organizarea evenimentului sunt fie vaccinați deja, fie vor fi testați sistematic, a dat asigurări Constantin Chiriac. La rândul său, directorul tehnic al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, Florin Ţicu, a anunțat că deja s-au achiziționat aparate cu care se scanează codurile QR ale documentelor care dovedesc vaccinarea. Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Daniel Chelcea, a subliniat că inspectorii sanitari îi sprijină pe organizatorii FITS. „Consider că din punct de vedere al Direcției de Sănătate Publice, s-au făcut absolut toate lucrurile care au fost necesare”, a spus Chelcea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.